Smart AS Solutions

Navodnjavanje

Zalivanje je neophodno, ukoliko želiš lijepu baštu, bujno cvijeće i zdrav, zelen travnjak. Pierre obezbjeđuje potrebne količine vode svim biljkama, tačno na vrijeme.
Pierre može da pomogne i velikim uzgajivačima cvijeća, povrća, vlasnicima plastenika i poljoprivrednih zemljišta. Potpuna automatizacija garantuje optimalno i ekonomično zalivanje, na eko način.

Automatizacija navodnjavanja

Za navodnjavanje se obično koriste tajmeri, koji u određeno vrijeme pokreću proces zalivanja.
Pierre navodnjavanje vrši na inteligentan način i pruža slijedeće prednosti:

  • Pierre kontroler se brine i o bašti, nije potrebno da trošiš pare na nov uređaj.
  • Nema komplikovanog programiranja, sve se može podesiti za nekoliko sekundi u Pierre aplikaciji.
  • Možeš da podesiš rutinske radnje na osnovu vremena, dnevno ili nedeljno, baš tako, kako to tvoje biljke zahtevaju.
  • Pierre registruje vremenske prilike. Ukoliko pada kiša, najavljene su padavine ili je vlažnost zemljišta odgovarajuća, neće nepotrebno zalivati.
  • Nema potrebe da vodiš računa o dodatnom sistemu.

Pierre u poljoprivredi

Zbog suša, koje su postale karakteristične za ljetnje periode, navodnjavanje poljoprivrednih zemljišta dobija sve više na značaju. Konstantno se povećava teritorija i broj biljnih kultura koje zahtjevaju zalivanje. Poljoprivreda se mijenja, te precizne tehnike navodnjavanja postaju neophodne. 

Pierre nudi širok spektar rješenja za poljoprivredu.
Da istaknemo samo nekoliko:

  • podešavanja na vremenskoj bazi;
  • donošenje odluka na osnovu vlažnosti zemljišta i senzora vremenskih prilika;
  • precizno doziranje hranljivih materija;
  • daljinsko upravljanje;
  • kompleksno podešavanje navodnjavanja velikih voćnjaka, bašta i njiva.

Navodnjavanje

Precizno navodnjavanje

Ukoliko želiš da biljke zaliješ određenom količinom vode, Pierre ti pruža pomoć.

Ušteda vode

Pierre prati vrijeme i vlažnost zemlje i na taj način minimalizuje potrošnju vode. Predstavlja štedljivo i ekologično rešenje.

Automatsko zalivanje

Tajna prelijepog travnjaka je zalivanje u pravo vrijeme i pravom količinom vode. Pierre cijele godine obezbjeđuje odgovarajuće navodnjavanje i skida ti jednu obavezu sa spiska.

Senzor za vlažnost zemlje

Prateći podatke senzora za vlažnost zemlje, Pierre može da modifikuje postojeća podešavanja i da zaustavi zalivanje, ukoliko je zemlja dovoljno vlažna.

Prilagođavanje vremenu

Pierre može da se prilagodi vremenskim prilikama i da pokrene ili pauzira zalivanje po potrebi.

Poljoprivredne površine

Pierre preko svog sistema za navodnjavanje omogućuje i racionalizaciju kompletnog navodnjavanja većih poljoprivrednih površina, bašta, voćnjaka i toplih leja.

Upravljanje sa daljine

Svakom zonom i svakim automatskim podešavanjem možeš da upravljaš sa daljine, preko mobilnog telefona.

Zalivanje travnjaka

Široko je poznato da je travnjake najbolje zalivati u ranim jutarnjim satima. Pierre garantuje optimalnu količinu vode, uz adekvatnu učestalost.

Kap po kap navodnjavanje

Upravljanje i podešavanje višezonskih sistema za navodnjavanje kap po kap je takođe moguće pomoću aplikacije, na brz i veoma lak način.

Upravljanje fontanom

Pierre sistem omogućuje i upravljanje fontanama na javnim površinama ili u hotelima.

Senzor vlažnosti i Pierre

Jedna od prednosti Pierre-ovog pametnog sistema za navodnjavanje jeste senzor za vlažnost zemljišta, koji omogućuje izbjegavanje nepotrebne potrošnje vode.
Zamisli slijedeću situaciju: otputuješ na ljetovanje i namjestiš sistem za zalivanje, ali u međuvremenu stigne hladnije vrijeme i nedelju dana pada kiša. Pametan sistem za navodnjavanje mjeri vlažnost zemljišta, ne troši vodu bespotrebno i štiti biljke od prekomjernog zalivanja. Isto važi i za obrnutu situaciju – ukoliko sistem registruje sušu, dodatno će zaliti biljke.
Pierre troši samo toliko vode, koliko je zaista potrebno, a ti možeš da se ponosiš svojim zelenim travnjakom, najljepšim u komšiluku!

Fontane i vodopadi

Kad pričamo o sistemu za zalivanje, prva asocijacija su nam bašte i travnjaci.
Pierre međutim pruža i bezbroj drugih mogućnosti. Može da upravlja jezercetom i malim vodopadima u dvorištu, ali je adekvatan i za upravljanje većim fontanama u hotelima ili na javnim površinama.

Ovi multifunkcionalni sistemi mogu da se integrišu u Pierre kontroler, a na taj način ćeš moći da kreiraš automatska podešavanja. Na primjer, fontana može da prestane sa radom u toku noći, ukoliko nije potrebno da radi 24 sata.
Ušteda energije – maksimalni vizuelni užitak!