Smart AS Solutions

Roletne

Roletne i ostala rješenja za zamračenje se najčešće koriste kao zaštita od radoznalih pogleda.
Međutim, dodavanjem vještačke inteligencije, roletne mogu ne samo da nas štite od sunčevih zraka i radoznalih komšija, već i da ostvare uštedu u troškovima.
Pierre je tu da pomogne!

Šta se podrazumjeva pod zamračenjem i kako roletne mogu da postanu „pametne“?

U svakodnevnom jeziku se pod tehnikom zamračenja podrazumjeva prekrivanje prozora, najčešće roletnama i venecijanerima. Pored roletni i venecijanera, primjenjuju se i žaluzine, trakaste zavjese, ali i klasične zavjese. Ne pokrivaju se samo prozori, već i terase, bazeni ili drugi baštenski objekti.

Pierre će ti pomoći da upravljaš svim gore navedenim rješenjima. Čim Pierre preuzme stvar u svoje ruke, mnogobrojne funkcije će ti biti nadohvat ruke. Faktori kao što su ambijent, bezbjednost i energetska efikasnost, dobijaju potpuno nove dimenzije.

Sve što spada pod Pierre-ovo upravljanje, može i da se automatizuje, a od tog trenutka će tvoj dom postati zaista pametan i obezbjediće ti maksimalan komfor.

Automatizacija roletni na zgradi

Najpopularnije rješenje za zamračivanje su u našoj zemlji i dalje roletne. Odgovarajuće roletne doprinose većem komforu doma, štede energiju i pružaju dodatnu zaštitu protiv provale.

Nekoliko primjera, šta sve Pierre može da uradi sa motorizovanim roletnama:

  • Nema više ručnog dizanja i spuštanja roletni – sve to se sada zasniva na zadatom vremenu ili na dan-noć senzoru, a roletne se spuštaju i podižu automatski!
  • Zaštita za namještaj i biljke od jakih sunčevih zraka! Ukoliko je sunce prejako, roletne se automatski spuštaju. Na taj način kuća ostaje hladnija, klima-uređaj se manje koristi i ostvaruje se ušteda energije.
  • U zimskim mesecima toplota ne bježi iz doma! Automatskim spuštanjem roletni ili puštanjem zimskih zraka sunca u kuću Pierre može da ostvari uštedu i kad su u pitanju troškovi grijanja.
  • U slučaju jakog vjetra ili nevremena roletne se automatski spuštaju, čak i ako nisi kod kuće.
  • Poveži roletne sa alarmnim sistemom. Prilikom svake aktivacije alarmnog sistema Pierre će spustiti i roletne, a možeš podesiti i da se roletne spuste prilikom neautorizovanog ulaska. Broj mogućnosti je neograničen! Pierre aplikacija omogućuje prilagođavanje svih podešavanja.

Pametno zamračivanje

Zaštita od nevremena

U slučaju nevremena spuštaju se roletne, koje štite vrata i prozore i čuvaju unutrašnju temperaturu.

Ušteda energije

Odgovarajućim tehnikama zamračivanja možeš da uštediš mnogo energije. Klima uređaj troši manje, ukoliko su prozori zaštićeni od direktnog sunca.

Bezbjednost

Ukoliko sistem registruje neovlašćeni ulazak, Pierre automatski spušta roletne.

Automatizacija roletni

Rad roletni može proizvoljno da se automatizuje. Možeš da podesiš tačno vrijeme, da spuštanje roletni dodaš nekom scenariju ili da podesiš spuštanje ukoliko pada mrak.

Praćenje izlaska i zalaska sunca

Sa sistemom senzora svjetlosti možeš da automatizuješ podizanje i spuštanje roletni. Još jedan problem manje prilikom jutarnjeg spremanja.

Funkcija buđenja

Nema više kašnjenja, ukoliko buđenje prepustiš Pierre-u. Pored podešenih svjetlosnih i zvučnih signala, Pierre podiže i roletne.

„Dobro jutro“ scenario

Scenario „Dobro jutro“ (koji možeš i da personalizuješ) podiže roletne, pali svjetla i otključava ulazna vrata. Lako možeš podesiti različito vrijeme buđenja za radne dane i dane vikenda!

Upravljanje sa daljine

Roletnama možeš da upravljaš i sa daljine. Pomoću Pierre aplikacije možeš da upravljaš roletnama ili da podesiš nove automatizacije bilo kad i sa bilo kog mjesta.

Grupisanje roletni

Grupiši roletne i spuštaj ili podiži ih odjednom, jednim klikom!

Fizički prekidač i Pierre

Naravno, Pierre omogućuje i da fizičko upravljanje roletnama, na koje si se navikao, ostane. Kombinovanjem funkcija klasičnog zidnog prekidača i pametnog sistema zajedno doprinose komforu.
Dodatna prednost je, što se kreiranjem scenarija mogu sve roletne spustiti ili podići istovremeno, svega jednim klikom. Scenario može da se aktivira i pomoću fizičkog prekidača.

Kreiranjem scenarija možeš da kombinuješ roletne sa drugim funkcijama. Na primer, kreiranjem scenarija „Dobro jutro“, mogu istovremeno da se podignu sve roletne, ugase noćna svijetla, deaktivira alarm i otključaju ulazna vrata.