Smart AS Solutions

Ušteda energije

Svi želimo da živimo u „zelenijem“ svijetu, ali često ne činimo dovoljno za to.
Pierre nam pomaže, da svijet oko nas postane bolje mjesto.

Ušteda energije sa Pierre-om

Suština uštede energije je da se iskoriste sve prednosti Pierre sistema.
Pierrovi stručnjaci ti mogu pomoći u kreiranju personalizovanog sistema pametnog doma, koji štedi energiju i eliminiše nepotrebne novčane izdatke.

Konkretni primjeri:

  • Pametna rasvjeta – automatizacijom rasvjete se isključuje mogućnost da spoljna ili unutrašnja svjetla u tvom domu bespotrebno troše energiju.
  • Upravljanje temperaturom – pomoću senzora temperature i senzora za otvorena vrata i prozore Pierre će da upravlja sistemima za grijanje i hlađenje na optimalan i energetski efikasan način. Grijanje i hlađenje može automatski da se pokrene kada kreneš kući sa posla.
  • Pametno navodnjavanje – Pierre može značajno da smanji potrošnju vode, praćenjem vremenskih prilika i vlažnosti zemlje.
  • Pierre obavještava i djeluje – u slučaju pucanja cijevi Pierre zatvara glavnu slavinu. Takođe, ukoliko dođe do curenja vode, Pierre će te obavjestiti.
  • Ekonomično korišćenje električnog bojlera – automatskim uključivanjem i gašenjem će bojler da radi na ekonomičan način.
  • Zamračivanje – pametnim upravljanjem roletnama Pierre može da umanji troškove grijanja/hlađenja.

Djelujmo zajedno za okruženje!

Uz pomoć Pierre pametnog sistema i naših stručnjaka možeš ostvariti značajnu uštedu energije.

Koristi manje energije, smanji režijske troškove, učini nešto za svoje okruženje i za zdravlje Zemlje.

Odaberi naše ekološki prihvatljivo i energetski efikasno rešenje za pametnu kuću!

Ušteda energije

Prijatelj okoline

Za eko-dom na raspolaganju stoji veliki broj rješenja za uštedu energije i vode – na taj način naš svakodnevni život može da postane prilagođeniji potrebama okoline.

Ušteda energije

Ne mislimo samo na rasvjetu i na grijanje / hlađenje. Pierre upravlja svim sistemima zgrade skladno, uz minimalnu potrošnju energije i na optimalan način.

Smanjenje potrošnje vode

Ugradnjom odgovarajućih senzora i stvaranjem baštenskih zona Pierre minimalizuje potrošnju vode

Bezbjednost

Kada registruje bilo kakav faktor rizika, Pierre smanjuje potrošnju i gasi struju u zgradi.

Gašenje standby režima

Nismo ni svjesni, koliko struje koriste elektronski uređaji, kada su u standby režimu. Pierre gasi struju u slučaju ovih uređaja.

Gašenje struje u kući

U nekim opasnim situacijama, ali nekad i zbog uštede energije, možeš da ugasiš struju u celoj kući, jednim klikom.

Javljanje u slučaju nadprosečne potrošnje

Ukoliko potrošnja iznenada i naglo poraste, Pierre te obaveštava.

Održiva rasvjeta

Nema više zaboravljenih svjetala. Pierre će obezbjediti, da ni jedna sijalica ne gori bez potrebe. Jedan od rješenja je postavljanje senzora za pokret, koji će automatski pogasiti svjetla, ako nema kretanja u prostoriji.

Predlaže se i optimizacija noćnih svjetala. U određeno vrijeme može da se ugasi ili smanji rasvjeta, da bi se izbjeglo bespotrebno trošenje struje.

Podešavanjem scenarija možeš brzo i lako da ugasiš kompletan sistem rasvjete pomoću mobilnog telefona.

Ušteda prilikom grijanja i hlađenja

Da li ti je palo na pamet, koliko energije možeš da uštediš, ako pored optimalne izolacije koristiš i pametan sistem za upravljanje temperaturom?
Iskustvo nam govori, da ljudi često griju cijeli dan i one prostorije, u kojima jedva, ili uopšte ne borave. Zahvaljujući Pierre-u ovo više nije problem!

Pierre optimizuje upravljanje temperaturom, da to bude najekonomičnije, ali i komforno. On automatski pali grijanje kad kreneš sa posla – na taj način će te dočekati prijatna temperatura, bez potrebe da se kuća cijelo prijepodne grije.

Ukoliko ostaviš otvorena vrata ili prozor, Pierre će te automatski obavjestiti i ugasiće grijanje/hlađenje, da ne griješ ili hladiš ulicu.
Hajde da minimalizujemo uzaludnu potrošnju energije!