Smart AS Solutions

Rasvjeta

Adekvatna rasvjeta u tvom domu oblikuje prostoriju, ističe boje i teksture, a može čak uticati na tvoje raspoloženje i zdravlje.
Ako prepustiš sve Pierreu, on će odrediti odgovarajuću količinu i jačinu svjetla za svako doba dana, za svaku aktivnost ili porodično okupljanje.
Minimalna interakcija, inteligentno upravljanje i racionalna svakodnevna potrošnja!

Nema pravila, Pierre upravlja svim vrstama svjetala

Jedna od Pierreovih najvećih prednosti je što ne određuje tip ili vrstu osvjetljenja koje treba da kupiš. Možeš da odabereš bilo koji oblik rasvjete – Pierre će upravljati njime!

Isto važi i za prekidače. Odaberi model koji se najljepše uklapa u enterijer – od klasičnih do dizajnerskih prekidača, možeš da se odlučiš za bilo koji tip.

Hibridno upravljanje

Pojam pametne kuće je mnogo više od upravljanja svim uređajima putem mobilnog telefona – iako je ovo nesumnjivo jedna veoma značajna funkcija. Pametna kuća treba da dopuni tvoj život, da riješi probleme sa kojima jednostavno ne želiš da se baviš, ali i da ti pruži mogućnost da uživaš u omiljenim aktivnostima.

Naše iskustvo nam govori da je slična situacija i sa prekidačima za svjetla, stoga smo upravljanje rasvjetom osmislili tako da bude moguće i sa mobilnog telefona i pomoću klasičnih zidnih prekidača. Na taj način možeš refleksno koristiti prekidače kao i do sada, ako želiš da upališ ili ugasiš svjetlo.

Pierre će obezbijediti najprijatniju atmosferu i više nikada nećeš morati ulaziti u mračnu sobu pri povratku, a kada napustiš kuću, svjetla sigurno neće ostati slučajno upaljena.

Pametna, štedljiva rješenja za cijelu kuću

Inteligentna automatizacija rasvjete

Odlučuje i postupa u skladu sa tvojim podešavanjima – bez obzira na to, da li je to na bazi vremena, senzora sumraka, senzora pokreta, otvaranja vrata, alarma ili složene kombinacije ovih faktora.

Automatizacija
na bazi vremena

Možeš da podesiš tačno vrijeme za paljenje i gašenje rasvjete. U slučaju baštenske ili noćne rasvjete i rasvjete u industrijskim, kancelarijskim objektima i zgradama je ova funkcija neophodna.

Ušteda energije

Kad je pametna rasvjeta u pitanju, neće se desiti da interna ili eksterna svjetla uzalud troše energiju. Pierre štedi novac i energiju!

Dimovanje

Jačina svjetla, koja je u skladu sa tvojim raspoloženjem više nije luksuz! Pierre ti pomaže da jednim klikom podesiš rasvjetu u cijeloj kući, u skladu sa prilikom.

RGB prelazi boja

U odgovarajućim momentima lako možeš da podesiš bilo koju RGB boju pomoću aplikacije. Iznenadi ukućane i goste!

Simulator prisutnosti

Pierre može da „odglumi“ da si kod kuće (na primjer da povremeno upali/ugasi svjetla) i na taj način doprinosi sprječavanju pljački i neovlašćenih ulaza.

Scenariji za svaku priliku

Personalizovani scenariji se lako prave u aplikaciji, a pomoću jednog klika prilagođavaju dom i vrše veliki broj funkcija istovremeno. Scenariji mogu biti na primjer „Dobro jutro“, „Kućno kino“, „Večera“, „Pool party“ itd.

Hibridni sistem paljenja/gašenja

Upravljanje sistemom pomoću mobilnog telefona odgovara većini korisnika, ali smo ipak ostavili i mogućnost korišćenja klasičnih prekidača, misleći na starije i mlađe ukućane i goste.

Ekskluzivni prekidači

Ukoliko želiš samo najbolje, preporučujemo ti Jung dizajnerske prekidače izuzetnog kvaliteta, kojima Pierre sistem odlično upravlja.

Funkcija za buđenje

Nećeš više da žuriš ili da kasniš, ako buđenje prepustiš Pierre-u. Pierre podiže roletne, a podešeni zvučni i svjetlosni signali te mogu buditi niježno ili intenzivno.

Svjetlosni alarm

Ukoliko se alarm aktivira iz nekog razloga, sva svjetla u kući se upale ili trepću, kako bi se skrenula pažnja. Neka tvoje dragocjenosti budu uvijek na sigurnom!

Noćni režim

Pierre je zadužen i za pravovremeno aktiviranje ambijentalne noćne rasvjete. Manja jačina svetla, ekonomično i sigurno funkcionisanje.

Klasični prekidači – nove perspektive

Teško je zamisliti da postojeći prekidač odjednom koristiš za upravljanje potpuno drugom grupom svjetala, zar ne? Sa Pierreom je i ovo moguće! Svaki prekidač može da se programira, varira, zamijeni – štaviše, pomoću jednog prekidača možeš da upravljaš čak i sa nekoliko svjetala istovremeno.

Postoji mogućnost kreiranja scenarija koji će odrediti rad više svjetala istovremeno. Možeš napraviti scenario koji ćeš nazvati ‘Laku noć’ i podesiti da se sva svjetla u kući ugase, a upali se noćna rasvjeta. Ovaj scenario možeš aktivirati jednim klikom, ne moraš obilaziti cijelu kuću prije spavanja.

Pokretanje scenarija – po principu hibridnog upravljanja – možeš podesiti i na fizički prekidač, podižući tako komfor na još viši nivo.

Inteligentna automatizacija rasvjete

Ako želimo stručno da se izrazimo, naslov bi značio da stanje (upaljeno/ugašeno) bilo kog tipa rasvjete može da zavisi od stanja bilo kog senzora. Senzor može biti senzor pokreta, dnevno-noćni senzor, magnetni prekidač ili bilo koji drugi.

Pierre ti omogućava da podesiš rutinske radnje koje će ti olakšati svakodnevni život.

Na primjer, svjetlo će se upaliti ako te primjeti senzor za pokret, ali samo ako je dnevno-noćni senzor javio da je dovoljno mrak da bi osvjetljenje bilo potrebno.

Ove rutinske radnje mogu biti i znatno složenije od ovog primjera, ali mogu biti i mnogo jednostavnije – na primjer, svjetlo može da se upali kad se otvore garažna vrata.

Naravno, postoji i mogućnost automatizacije na osnovu vremena. Može se jednostavno podesiti da se vanjska svjetla pale samo noću. Broj mogućnosti i opcija je neograničen.

Rasvjeta tvog doma može u potpunosti da se prilagodi tvojim potrebama.

Prigušivanje (dimovanje) svjetla i RGB svetla

Postoje trenuci kada želiš da prilagodiš rasvjetu svom raspoloženju? Pierre je tu da ti pomogne!

Potreban ti je samo Pierre kontroler da postigneš željenu jačinu svjetla i odgovarajuću nijansu RGB rasvjete – tačno onako kako trenutak zahtjeva.

Nekad jednostavno nismo spremni za kompromis, želimo najbolje i najljepše. Pierre je spreman i za ove situacije. Prekidači Njemačke kompanije JUNG kombinuju Njemačku preciznost sa Italijanskom elegancijom, dajući tvom domu elegantnu notu, koju oduvijek sanjaš.
Pierre savršeno sarađuje sa ovom porodicom prekidača, za stil bez kompromisa.

Upravljanje svjetlom rasvjete

U kancelarijama i fabrikama nije poželjno često menjati način rada izvora svjetla, jer ometa rad i kreira nepotrebnu napetost.

U ovakvim situacijama određenim korisnicima možeš da omogućiš ograničen pristup, dok ostali korisnici uopšte nemaju pristup upravljanju rasvjetom.

Pierre osigurava sigurne i izbalansirane uslove za rad.

Ekskluzivni prekidači

Nekad jednostavno nismo spremni za kompromis, želimo najbolje i najljepše. Pierre je spreman i za ove situacije. Prekidači njemačke kompanije JUNG kombinuju njemačku preciznost sa italijanskom elegancijom, dajući tvom domu elegantnu notu, koju oduvijek sanjaš.

Pierre savršeno sarađuje sa ovom porodicom prekidača, za stil bez kompromisa.